facebook linkedin

projecten

 
  • PPA_lookatme_01
  • PPA_lookatme_02
  • PPA_lookatme_03
  • PPA_lookatme_04
  • PPA_lookatme_05

Look at me is een project dat Platform Buiten Kaders uitvoerde in opdracht van Pride Photo Award. Doelstelling van dit project was om Amsterdammers de kans te geven om te laten zien dat ze staan voor een divers en tolerant Amsterdam.

Amsterdammers staan voor vrijheid en tolerantie
Als er ergens een stad is waar mensen zichzelf kunnen zijn, dan is dat wel Amsterdam. Deze vrijheid en tolerantie moeten we koesteren en uitdragen. “Look at me!” was geen wedstrijd maar een kans voor Amsterdammers om zichzelf ‘in the picture’ te zetten en tegelijkertijd een statement te maken tegen homofoob geweld in de stad. Amsterdammers werden uitgenodigd om een fotodrieluik van zichzelf te maken, door drie digitale foto’s aan te leveren (uploaden via speciale website):
Foto 1 - Ik (zelfportret, wie ben ik)
Foto 2 - Mijn familie (de mensen die voor mij belangrijk zijn)
Foto 3 - Mijn droom (waar ben ik trots op, wat wil ik bereiken)

Waar en wanneer?
Al deze foto's waren te zien op een grote video-wall, tijdens de tentoonstelling Pride Photo Award van 2 september tot 2 oktober in Het Sieraad in Amsterdam.

Rol van Platform Buiten Kaders
Platform Buiten Kaders was verantwoordelijk voor de vertaling van het idee van de opdrachtgever naar beeldvormgeving in de tentoonstelling. PBK ontwikkelde het concept voor de video-wall en het interactieve systeem voor de website. Ook kunt u een kijkje nemen op de website http://www.lookatme.pridephotoaward.org/slideshow.php/

Soort project
Fototentoonstelling

Lokatie
Het Sieraad, Amsterdam

Datum
02-09-2011 - 02-10-2011

Functie
Concept en Uitvoering

Opdrachtgever
Pride Photo Award

Partners
-

Uit de pers
-
lees meer >>